skip to Main Content

کوادکوپتر حمل بار چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

از کوادکوپتر برای مصارف متعددی استفاده می شود که موارد نظامی و کشاورزی اش از همه شناخته شده تر است. اما در سال های اخیر بحث حمل و نقل و کوادکوپتر حمل بار به موازات دیگر کارکردهای کوادکوپتر مطرح شده است.

کوادکوپتر حمل بار هم اکنون در آغاز راه خود قرار دارد و برای اینکه بتواند به پارامتری جدی در حمل و نقل بدل شود نیازمند توسعه و پیشرفت تکنولوژیک است که با توجه به شتاب روزافزون تغییرات علمی، چیز چندان بعیدی به نظر نمی رسد.

انواع کوادکوپتر حمل بار

پهپادهای باری در اندازه‌های کوچک، متوسط و بزرگ با قابلیت‌های عملکردی متفاوت از حیث ظرفیت و برد مطرح هستند.

کوادکوپتر حمل بار از لحاظ توانایی و قابلیت های حمل به چهار دسته مختلف اعم از هاب به هاب، زنجیره تأمین آخرین مایل، بارگیری/ تخلیه و ارسال داخل-بین شهری طبقه‌بندی می شود که در زیر به آن ها اشاره شده است:

  • کوادکوپترهای حمل بار هاب به هاب: این نوع کوادکوپتر حمل بار عمدتاً برای مسافت کوتاه به کار گرفته می شوند، از جمله درون انبارها و خطوط تولید و بسته بندی.
  • پهپادهای حمل بار در زنجره تأمین آخرین مایل: پهپاد حمل بار در این سرویس، کالا یا محصولات صنعتی را به مشتری یا شریک B2B در نزدیکی خود تحویل می دهد.
  • کوادکوپتر بارگیری و تخلیه: این پهپاد حمل بار نیز برای مسافت های کوتاه تا متوسط مورد استفاده قرار می گیرد. این کوادکوپتر حمل بار می تواند راه حل جذابی باشد، به ویژه در مناطق پر ازدحام باشد.
  • کوادکوپتر حمل بار درون شهری و برون شهری: این مورد در واقع شناخته شده ترین تصویری است که از کوادکوپترهای حمل بار برای ما ترسیم شده و البته قعلا به دلیل محدودیت‌هایی که اشاره شد چندان عملی نیست.

انواع کوادکوپتر حمل بار

موانع و محدودیت های کوادکوپترهای حمل بار

استفاده از کوادکوپترها برای حمل بار با ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فرد خود همراه است، اما همچنین با موانعی از لحاظ تجهیزات کوادکوپتر و مواردی دیگر نیز روبرو است. برخی از موانع اصلی در استفاده از کوادکوپتر حمل بار عبارتند از:

  • ظرفیت حمل محدود: بیشتر کوادکوپترها دارای ظرفیت حمل محدودی هستند. این محدودیت به ابعاد کوچک و توان محدود باتری‌ها و موتورها برمی‌گردد. بنابراین، حمل بارهای سنگین یا حجیم ممکن است با مشکل مواجه شوند.
  • محدودیت مسافت پرواز: کوادکوپترها معمولاً محدودیت در مسافت پرواز دارند. باتری‌های آنها معمولاً زمان پرواز محدودیت دارند و ممکن است در مسافت‌های بزرگ به مشکل بر بخورد.
  • مسائل ایمنی و تعامل با محیط:کوادکوپتر حمل بار برای جلوگیری از تصادفات با اشیاء یا دیگر هواپیماها، نیاز به سیستم‌های حسگر و تکنولوژی هوش مصنوعی دارند. همچنین، تعامل با محیط شامل تصویب‌ها و محدودیت‌های منطقه‌ای نیز مسئله‌ای مهم است.
  • هزینه و نگهداری: هزینه نگهداری کوادکوپترها، به خصوص کوادکوپترهای حمل بار، می‌تواند بالا باشد. همچنین، نیاز به تعمیر و نگهداری دوره‌ای و تعویض باتری‌ها نیز هزینه‌های اضافی ایجاد می‌کند. در کنار این ها نوع تکنولوژی باتری و اثرات محیط زیستی موادی چون لیتیوم (Li) هم محل ابهام است.
  • مسائل قانونی: قوانین و مقررات مرتبط با پرواز کوادکوپترها برای حمل بار در بسیاری از مناطق مختلف جهان متغیر هستند و تغییرات ممکن است باعث محدودیت‌ها در استفاده از این فناوری شود.

توسعه فناوری و بهبودات در این زمینه ممکن است به حل برخی از این مسائل کمک کند، اما در حال حاضر هنوز چالش‌های زیادی وجود دارد.

شرکت های DJI, Yuneec International, Freefly Systems, Volocopter, Workhorse Group تا کنون به تولید کوادکوپتر حمل بار اقدام کرده اند.

کدام شرکت ها از فناوری حمل بار با کوادکوپتر استفاده می کنند؟

کدام شرکت ها از فناوری حمل بار با کوادکوپتر استفاده می کنند؟

اگرچه استفاده از کوادکوپترها برای حمل بار همچنان در مراحل آزمایشی است و ممکن است با موانع فنی، ایمنی، و حقوقی مواجه شود اما تعدادی از شرکت های شناخته شده از کوادکوپتر حمل بار بهره می گیرند که در زیر به برخی از آن ها اشاره شده است:

  • Amazon: این فروشگاه اینترنتی شناخته شده از کوادکوپترها برای پروژه تحویل سریع کالا به نام “Amazon Prime Air” بهره می گیرد.
  • UPS: شرکت حمل و نقل UPS نیز به فکر استفاده از کوادکوپترها برای تحویل سریعتر و موثرتر کالاها افتاده است.
  • DHL: این شرکت تحویل بار نیز در برخی موارد تحویل بار از فناوری هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می‌کند.
  • Zipline: یک شرکت به نام Zipline در کشورهای آفریقایی مانند رواندا و غنا از کوادکوپتر حمل بار برای ارسال فوری مواد پزشکی به مناطق دورافتاده استفاده می‌کند.
  • Alphabet: در ژوئیه ۲۰۱۹ شرکت Wing که یک شاخه از شرکت مادر Google یعنی Alphabet است در استرالیا خدمات تحویل کوادکوپتری به مشتریان را آغاز کرد.
برند کوادکوپترهای حمل بار
کواد کوپتر FLYCART 30 تولید DJI

برند کوادکوپترهای حمل بار

چندین شرکت در سراسر جهان به تولید کوادکوپتر حمل بار مشغول هستند. در زیر، چند شرکت بین‌المللی که در این حوزه فعالیت دارند ذکر شده است:

  • DJI (دی‌جی‌آی): یک شرکت چینی معروف در زمینه تولید کوادکوپترهای مصرفی و حرفه‌ای. هرچند که اصلی‌ترین تمرکز آن بر روی دوربین و عکسبرداری است، اما برخی از محصولات آن نیز برای حمل بارها طراحی شده‌اند.
  • Yuneec International: یک شرکت-آلمانی چینی که در تولید هواپیماهای بدون سرنشین و کوادکوپترها حرفه‌ای فعالیت می‌کند؛ آنها محصولاتی با توان حمل بار مناسب نیز می سازند.
  • Freefly Systems: یک شرکت آمریکایی که در تولید سیستم‌های تصویربرداری و همچنین کوادکوپترهای حمل بار حرفه‌ای مشغول است.
  • Volocopter: یک شرکت آلمانی که در تولید هواپیماهای بدون سرنشین و تاکسی هوایی مشغول است. آنها همچنین در زمینه حمل بار با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین فعالیت دارند.
  • Workhorse Group: یک شرکت آمریکایی که به توسعه و تولید انواع وسایل حمل و نقل هوایی و بدون سرنشین مانند کوادکوپترهای حمل بار می‌پردازد.

بیشتر بدانید: پهپاد حمل بار

نکته پایانی

در این نوشتار به پهپاد حمل بار پرداختیم؛ این نکته را نیز باید اضافه کرد که در ایران و بسیاری از کشورها هنوز استفاده از پهپادهای باری نهادینه نشده است و این موضوع تنها به صورت پایلوت و آزمایشی در برخی از شرکت های بین المللی اجرایی شده و به نظر می رسد راه طولانی ای برای تبدیل شدن به خدمت عمومی همچون پست داشته باشد.

شما می توانید برای خرید انواع پهپادهای سرگرمی و هلی شات به وبسایت دیجی پهپاد سر بزنید. دیجی پهپاد واردکننده و عرضه کننده مستقیم انواع پهپاد و کوادکوپتر فیلمبرداری ، تفریحی و سمپاش با کیفیت از برندهای معتبر به همراه تامین قطعات یدکی و باتری است.

Back To Top