کوادکوپتر اقتصادی به پهپادی گفته میشود که با توجه به قیمت مناسب، کارایی قابل قبول…
کاربرد سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد
کاربرد سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد در شناسایی موانع و جلوگیری از برخورد کوادکوپتر با آنها است. این مکانیزم از یک یا چند سنسور از نوع اولتراسونیک، لیزری، اپتیکال یا کامپیوتری بهره می گیرد.
در حقیقت کاربرد سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد از آن جهت است که با اندازهگیری فاصله تا موانع، به کنترلر پرواز کوادکوپتر اطلاعات لازم را می فرستد. سنسورهای اجتناب از برخورد در پهپادها و کوادکوپترهای هوشمند و تجاری رایج هستند وضریب امنیت این پرنده های کنترلی را بالا می برند.
کاربرد سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد چیست؟
سنسور عدم برخورد با مانع یا «Avoidance Sensor» از جمله حیاتی ترین اجزای پهپادها به شمار می رود. اهمیت و کاربرد سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد بسیار زیاد است ودر صورت نبود این سنسورها، احتمال تصادف کوادکوپتر با اشیا و سقوط آن بالا خواهد بود.
نبود سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد می تواند خساراتی جدی به محیط اطراف بزند. این کاربرد زمانی برای هلی شات عروسی و کوادکوپترهای مورد استفاده در فضای بسته دوچندان است.
سنسور عدم برخورد با مانع چگونه کار می کند؟
بعد از شناخت نوع سیستم اجتناب از برخورد به کار رفته در پهپاد که عموماً از طریق مطالعه دفترچه راهنما میسر است، می توانید به راحتی از آن، در کنترل پرواز کوادکوپتر که شامل تعیین فاصله حداقلی مجاز بین کوادکوپتر و شناخت موانع در مسیر پرواز می شود، بهره بگیرید.
به منظور بهره بردن از کاربرد سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد می توانید از یکی از کنترلر های پرکاربرد پرواز، مانند Pixhawk یا APM را به کار بگیرید. این کنترل گرها از سیستم های پیشرفته ای چون GPS، پردازش تصویر و سایر حسگرها پشتیبانی می کنند.
انواع سنسورهای عدم برخورد با موانع در پهپاد
برای آشنایی بیشتر با کاربرد سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد لازم است با انواع سنسورهای آن آشنا شوید که عمدتاً به صورت زیر است:
- سنسور ultrasonic: همانطور که از نام این سنسور بر می آید، از موج های صوتی با فرکانس بالا برای تشخیص اشیاء در مسیر پهپاد بهره می برد. این سنسورها به وسیله بازتاب امواج ارسالی، نقشه ای از محیط اطراف ترسیم کرده و به صورت مداوم بر این مسیر پروازی نظارت میکنند.
- سنسور Stereo Vision: این سنسورها با الگوبرداری از بینایی انسانی، سنجش سهبعدی از محیط پیرامون را برای پهپاد فراهم کرده و در نتیجه از برخوردهای احتمالی جلوگیری می کنند.
- سنسور زمان پرواز: این نوع از سنسورهای برخورد با مانع در پهپاد دارای اجزای بیشتری است و می تواند اطلاعات فراوانی را به طور همزمان با نرخ فرین بالا ثبت کنند. حسگرهای TOF در این سیستم از روشن کردن کل منطقه و دوربین به نحوی دقیق بهره می برند.
معایب سیستم عدم برخورد با مانع در پهپاد
تا به اینجا سعی شد در مورد مزایا و کاربرد سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد صحبت شود؛ اگرچه این آپشن نقش بالایی در گرید بندی کوادکوپتر و ایمنی آن دارد اما همچون هر قابلیتی، این سیستم نیز معایبی دارد که اصلی ترین آن افزایش وزن پهپاد است.
علاوه بر این اگرچه سنسورهای عدم برخورد تا حدی بالا ریسک برخورد پهپاد را کاهش می دهند اما هنوز هم درصدی از احتمال خطا وجود دارد. به علاوه اینکه این سیستم ها قیمت تمام شده پرنده را بالاتر می برند و همچنین در محیط های پراکنده یا سطوح نامنظم، امکان اخلال در عملکرد آن ها وجود دارد.
نکته پایانی
در این مطلب سعی شد در مورد کاربرد سنسور عدم برخورد با مانع در پهپاد صحبت شود؛ همانطور که اشاره شد، این سنسورها نقش بالایی در جلوگیری از آسیب به پهپاد و همچنین سقوط آن دارند و با وجود بالا رفتن قیمت و وزن پهپاد، ایمنی آن را تنظیم می کنند.
شما می توانید برای خرید مجهزترین و به روزترین پهپادها به سایت دیجی پهپاد سر بزنید. شما می توانید برای خرید مجهزترین و به روزترین پهپادها به سایت دیجی پهپاد سر بزنید. دیجی پهپاد واردکننده و عرضه کننده مستقیم انواع پهپاد و کوادکوپتر فیلمبرداری ، تفریحی و سمپاش با کیفیت از برندهای معتبر به همراه تامین قطعات یدکی و باتری است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پهپادهای موجود و همچنین قطعات آن می توانید با شماره تلفن موجود در سایت تماس بگیرید و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.