کوادکوپتر اقتصادی به پهپادی گفته میشود که با توجه به قیمت مناسب، کارایی قابل قبول…
راهنمای ثبت پهپاد
اگر تاکنون تصور می کردید که پهپادها می توانند آزادانه در آسمان به پرواز در بیایند، باید بگوییم که اشتباه می کردید! پس بهتر است قبل از اقدام به خرید، راهنمای ثبت پهپاد را بدانید تا با خیالت راحت آن را به پرواز در آورید.
البته همچون هر کار اداری دیگر، این فرایند هم نیازمند کمی کاغذ بازی و روند بروکراتیک است. در ادامه بیشتر با فرایند دریافت مجوز پرواز پهپاد آشنا خواهید شد.
چرا ثبت پهپاد؟
پهپادها به دلیل ماهیت پروازی خود، می توانند از جنبه هایی مختلف ریسک آفرین باشند. از این رو پرواز آن ها در هر نقطه ای از شهر ممکن نیست.
همچنین در ایران و زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری، برای پرواز پهپادهای غیرنظامی باید رجیستری صورت بگیرد. اما نگران نباشید! راهنمای ثبت پهپاد وجود دارد که گام به گام شرح داده شده است.
بیشتر بدانید :خرید کواد کوپتر ارزان
گام اول برای ثبت پهپاد
برای ثبت پهپاد و در گام نخست باید به وبسایت سازمان هواپیمایی کشوری رجوع کنید. راهنمای ثبت پهپاد به طور مختصر در این وبسایت وجود دارد.
سازمان هواپیمایی در این راهنما، پهپادها را به دو دسته زیر 250 گرم و از 250 گرم تا 25 کیلوگرم دسته بندی کرده است. برای هر دو دسته باید عملیات ثبت صورت بگیرد.
بیشتر بدانید : درآمد پهپاد سمپاش
رده بندی پهپادها در سازمان هواپیمایی کشوری
بر اساس راهنمای ثبت پهپاد در سازمان هواپیمایی کشوری، حوزه فعالیت پرنده های بی سرنشین غیر نظامی در چهار رده طبقه بندی شده است.
استفاده از پهپادهاي خارج از ردههاي مشخص، منوط به ارائه درخواست خاص به سازمان و دريافت مجوزهاي لازم است. این رده بندی ها به شرح زیر هستند:
- رده C0: حداکثر ارتفاع مجاز برای این پهپاد 50 متر در نظر گرفته شده است. این پهپادها فاقد رده بندی سنی بوده و صرف تسلط بر راهنمای آن برای پرواز کافی است و ثبت این پهپادها الزامی نیست.
- رده C1: پرواز این پهپادها از 50 تا 120 متر بلامانع است. وزن آن کمتر از 900 گرم است و سن لازم برای به پرواز درآوردن آن 14 سال تمام است. این دسته از پهپادها باید ثبت شوند.
- رده C2: وزن این پهپاد بالای 4 کیلو است، دوربین دارد و سقف پروازی اش همچون رده C1 است. برای این پهپادها گواهینامه صلاحیت پرواز لازم است و سن فرد نیز باید 18 سال تمام باشد.
- رده C3: برای آنچه در راهنمای ثبت پهپاد سازمان هواپیمایی کشوری آمده است، این رده بندی برای پهپادهای زیر 25 کیلوگرم بوده و شرایط آن همچون رده C2 است.
مدارک مورد نیاز برای دریافت پلاک پهپاد
بخش بعدی این راهنمای ثبت پهپاد درباره مدارک مورد نیاز برای دریافت پلاک پهپاد است. بخشی از این مدارک مرتبط با دستگاه بوده و بخشی دیگر در ارتباط با مالک حقیقی یا حقوقی آن است.
- مدارک پهپاد: شامل عکس پهپاد، تصویر شماره سریال دستگاه، تصویر شماره سریال رادیو کنترل و تصویر اسناد و مدارک خرید است.
- مدارک مالک حقیقی: عکس پرسنلی، تصویر کارت ملی و صفحات شناسنامه از جمله این مدارک است.
- مدارک مالک حقوقی: عکس رنگی پرسنلی و تصویر کارت ملی مدیرعامل به علاوه تصاویر شناسنامه، اساسنامه و آخرین سند روزنامه رسمی از جمله این موارد است.
بیشتر بدانید : بهترین کوادکوپتر
گام نهایی برای ثبت پهپاد
پس از ثبت تمام موارد بالا، ارائه یک تعهدنامه لازم است؛ در حقیقت بعد از آنکه شما موارد بالا از راهنمای ثبت پهپاد را اجرایی کردید به بخش ارائه تعهدنامه در سامانه سازمان هواپیمایی کشوری راهنمایی خواهید شد.
بیشتر بدانید : هلی شات چیست؟
راهنماد ثبت پهپاد و ارائه تعهدنامه آن بر روی مرجع اصلی دریافت این مدارک یعنی سازمان هواپیمایی موجود خواهد بود.
چه مکان هایی پرواز پهپاد ممنوع است؟
به طور کلی در مناطق نظامی، فرودگاه و پیرامون آن، اطراف بیمارستان ها و بناهای تاریخی پرواز پهپادها ممنوع است. همچنین در مناطقی همچون سفارتخانه ها و مناطق عکسبرداری ممنوع نیز پرواز پهپاد غیر ممکن است.
نکته آخر
پس از ثبت تمامی موارد فوق و پرداخت مبلغ مورد نیاز برای تعهدنامه، درخواست شما در ردیف بررسی قرار خواهد گرفت و در زمانی حدودا 14 تا 60 روز، پلاک ثبتی پهپاد برای مالک آن ارسال خواهد شد.
پلاک ثبتی پهپاد به صورت هولوگرام صادر می شود و این هولوگرام باید بر روی بدنه دستگاه نصب شود که به نوعی شناسنامه آن خواهد بود. اما در نظر داشته باشید که با وجود تمام مواردی که در راهنمای ثبت پهپاد گفته شد، باید قوانین سازمان هواپیمایی کشوری را رعایت کنید تا مشکلی برای پهپاد شما به وجود نیاید.